Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κλοπή έργων Πικάσο και Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη

****Αναδημοσίευση από το ethnos.gr









Τα διεθνή μέσα για την κλοπή στην Πινακοθήκη

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η χθεσινή κλοπή των δύο σημαντικών πινάκων, του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν, από την Εθνική Πινακοθήκη.
Για καλά οργανωμένη επιχείρηση έκανε λόγο ο βρετανικός Guardian, που αναφέρει ότι η κλοπή έγινε σε μία από τις πιο καλά φρουρούμενες περιοχές της Αθήνας.
Οι δράστες άρπαξαν το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, «Ο μύλος», μία ελαιογραφία σε μουσαμά του Πιέτ Μοντριάν, καθώς και ένα σχέδιο σε χαρτί του ζωγράφου του 16ου αιώνα, Γκιλιέλμο Κατσία, που απεικονίζει τον Αγιο Ντιέγκο της Αλκάλα.
Το BBC με την σειρά του αναφέρει ότι από την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας έκαναν «φτέρα» δύο πολύ σημαντικά δημιουργήματα, ανάμεσά τους και το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, το οποίο ήταν ένα δώρο που έγινε στην Ελλάδα το 1949 για την αντίσταση που έδειξε οι χώρα στην Ναζιστική Γερμανία.
Το «Γυναικείο Κεφάλι» φιλοτεχνήθηκε από τον Πικάσο το 1939, «Ο μύλος» του Μοντριάν χρονολογείται το 1905 και απεικονίζει έναν μύλο στην όχθη ενός ποταμού, ενώ το σχέδιο με μελάνι και πένα στο χαρτί του Κατσία τον Αγιο Ντιέγκο της Αλκάλα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63600833

Δεν υπάρχουν σχόλια: