Τρίτη 4 Μαΐου 2010

"Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία" - Κυκλοφορία βιβλίου στα ισπανικά

****Μεταφέρουμε από το ispania.gr την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση της παρουσίασης του βιβλίου της καθηγήτριας Alicia Villar Lecumberri Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Ένα παράθυρο για όλο τον ισπανόφωνο κόσμο έχει ανοίξει για την Ελλάδα. Μια Ελλάδα ζωντανή, ενδιαφέρουσα, προσιτή για γνώση μέσα από την τέχνη του Λόγου και των Ιδεών που την σημάδεψαν και την συνόδευσαν από την σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία ( από το 1821 μέχρι τις μέρες μας)» και την υπογραφή της Αλίθια Βιλάρ Λεκουμπέρι (Alicia Villar Lecumberri), η οποία παρουσιάστηκε στις 27 Απριλίου στο Ισπανικό Ινστιτούτο «Θερβάντες».

Το βιβλίο, απόσταγμα της μεγάλης αγάπης της συγγραφέως για την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, είναι μία περιπλάνηση στην λογοτεχνία μας μέχρι το 1990 όπου όλοι, παλιοί και νέοι πεζογράφοι και ποιητές, λογοτεχνικά ρεύματα και τάσεις, βρίσκουν τον χώρο τους, μέσα στις 600 σελίδες, αποτυπώνοντας μία πλήρη εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα του ispania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: