Κυριακή 16 Μαΐου 2010

"Ανδαλουσία" - Το νέο έργο του Μίκη Θεοδωράκη



Το πιο πρόσφατο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, την «Ανδαλουσία» (2009), θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με την ΚΟΘ θα συμπράξει η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, τα οποία γαλούχησαν γενεές επί γενεών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, και στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος συνθέτουν έργα πασίγνωστα και άλλα λιγότερο γνωστά από την πλούσια και ευρεία εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριμος, αλλά άγνωστος με τη μορφή που πρόκειται να παρουσιαστεί, είναι ο κύκλος τραγουδιών «Ανδαλουσία», τον οποίο ο συνθέτης εμπιστεύτηκε στην ΚΟΘ για την πρώτη παγκόσμια εκτέλεσή του.

Ο άοκνος και αστείρευτος Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στο έργο του Romancero Gitano, σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (ελληνική μετάφραση – απόδοση: Οδυσσέας Ελύτης) και το επεξεργάστηκε εκ νέου, παραδίδοντας το 2009 επτά τραγούδια για άλτο και συμφωνική ορχήστρα υπό τον τίτλο «Ανδαλουσία».

Πηγή: in.gr, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: