Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Η ώρα των Ισπανικών στα Γυμνάσια;

Από το alfavita.gr μάς έρχεται μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει την εισαγωγή της Ιταλικής γλώσσας σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας ως δεύτερη ξένη γλώσσα.
Πολύ καλό νέο αυτό και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συναδέλφους του Ιταλικού. Όμως τι ακριβώς χρειάζεται το Υπουργείο μας για να πεισθεί να εισάγει στα σχολεία και την Ισπανική γλώσσα, τη γλώσσα των 5 ηπείρων, των 400 εκατομμυρίων ομιλητών, τη δεύτερη σε έκταση γλώσσα παγκοσμίως και τρίτη σε αριθμό ομιλητών;
Ας δούμε το δελτίο τύπου όπως δημοσιεύεται στο alfavita.gr

Εισαγωγή της Ιταλικής γλώσσας σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας ως δεύτερη ξένη γλώσσα

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από το σχολικό έτος 2008-2009 η Ιταλική Γλώσσα θα εισαχθεί σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας στο πλαίσιο της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας. Με την εισαγωγή της ιταλικής γλώσσας οι μαθητές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν ως δεύτερη μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής και από φέτος και της Ιταλικής.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε καινοτόμων πολιτικών με τίτλο «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης-Έλληνας πολίτης του κόσμου», που εγκαινίασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στη γλωσσομάθεια και την πολυγλωσσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: