Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Τα Ισπανικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - επιτέλους!

Είναι γεγονός! Από τη νέα σχολική χρονιά 2009-2010 η Ισπανική Γλώσσα μπαίνει ως δεύτερη ξένη γλώσσα σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. Την απάντηση αυτή έδωσε επισήμως το Υπουργείο Παιδείας μέσω του υφυπουργού κ. Λυκουρέντζου ως απάντηση στις ερωτήσεις που έθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, Μανώλης Στρατάκης και Νάσος Αλευράς.
Για τη διδασκαλία της Ισπανικής θα προσληφθούν ωρομίσθιοι που κατέχουν πτυχίο τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή πτυχίο τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας με κατεύθυνση Ισπανικής ή αντίστοιχο πτυχίο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Πηγή: http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=672&Itemid=252

Η είδηση είναι πολύ σημαντική. Μένει όμως ακόμα το να δοθεί στους πτυχιούχους της Ισπανικής Φιλολογίας το αυτονόητο: κωδικός Π.Ε. όπως έχουν όλοι οι άλλοι κλάδοι καθηγητών, ώστε να μπορούμε και εμείς να συμμετέχουμε στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Για το σκοπό αυτό η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εεεεεεεεε!

Ν' ανοίξω ένα RIOJA, να το γιορτάσουμε;

( Και θυμήσου, Ηλία: Υπάρχει ένα κενό για αναπληρωτή ισπανικών στο
6ο Λύκειο, ε;! )

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Ήταν μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, που έφερε ένα θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά είμαστε ακόμα στην αρχή κι υπάρχουν πολλά να γίνουν. Το Π.Ε. πρέπει να μας δοθεί κι αμέσως παίρνει θέση και η Πρωτοβάθμια για να μιλάμε για πλήρη ισοτιμία.
Να το ανοίξουμε το Rioja πάντως, γιατί όχι; :-)