Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για τα Ισπανικά στα σχολεία, αυτή τη φορά από το ΠΑΣΟΚ

Μια θετικότατη εξέλιξη σημειώνεται στο θέμα της εισαγωγής των Ισπανικών στα σχολεία. Η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κα Σούλα Μερεντίτη κατέθεσε στις 22 Ιανουαρίου ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα την διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας και τη χορήγηση κωδικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στους πτυχιούχους της Ισπανικής Φιλολογίας.
Το θέμα έχει πάρει αρκετά μεγάλη δημοσιότητα και σύντομα θα κάνουμε μια αναφορά στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα προκειμένου να αρθεί η αδικία του να μην είναι πλήρως ενταγμένη στη δημόσια εκπαίδευση η δεύτερη σε γεωγραφική έκταση και αριθμό ομιλητών γλώσσα στον κόσμο. Ευελπιστούμε ότι ο κ. Υπουργός θα ανταποκριθεί.
Αφού ευχαριστήσουμε δημοσίως την βουλευτή, προχωρούμε σε αναδημοσίευση της ερώτησής της από την προσωπική ιστοσελίδα της.

Διδασκαλία Ισπανικής γλώσσας- Χορήγηση κωδικού σε αποφοίτους Ισπανικής Φιλολογίας

Ερώτηση
προς τον υπουργό Παιδείας


Η ισπανική γλώσσα έχει εισαχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του γυμνασίου από το σχολικό έτος 2006-2007. Σήμερα όμως, η δυνατότητα εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας υπάρχει μόνο σε 13 γυμνάσια της χώρας. Η είσοδος και της ισπανικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα ήταν μία θετική εξέλιξη , αφού πρόκειται για μία γλώσσα που μιλούν 450 εκατομμύρια και είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών. Παρόλο όμως που τα ισπανικά έχουν ενταχθεί ως πιλοτικό πρόγραμμα στα γυμνάσια, ακόμη δεν έχει χορηγηθεί κωδικός στους αποφοίτους Ισπανικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και στους αποφοίτους του τμήματος Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου ώστε να μπορούν οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων τμημάτων να συμμετάσχουν στους διαγωνισμού του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών.
Εν όψει των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :


1. Σκοπεύει να προωθήσει το υπουργείο παιδείας την ισπανική γλώσσα ως μία από τις γλώσσες επιλογής στα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει ικανός αριθμός αποφοίτων που μπορούν να διδάξουν την ισπανική γλώσσα στο ελληνικό σχολείο;
2. Γιατί ακόμη δεν έχει χορηγηθεί κωδικός στους αποφοίτους Ισπανικής Φιλολογίας ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών;


Τρίκαλα, 22 Ιανουαρίου 2009

Η ερωτώσα Βουλευτής
Σούλα Μερεντίτη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την πάντα άμεση και έγκυρη ενημέρωση που μας προσφέρει το blog σου! Είναι απαραίτητη.Σ΄ευχαριστούμε ειλικρινά!

Ανώνυμος είπε...

Ηλία, πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που μας δίνεις. Ειδικά όταν αφορούν σε θέματα τόσο καίρια για το επαγγελματικό μας μέλλον!Συνέχισε να μας ενημερώνεις έγκυρα και έγκαιρα!