Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Και ο κ. Νάσος Αλευράς θέτει ερώτηση προς τον υπουργό

Ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάσος Αλευράς κατέθεσε στις 27 Ιανουαρίου ακόμα μια ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο, με θέμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό που υφίσταται η Ισπανική Γλώσσα από τη δημόσια εκπαίδευση.
Η αναδημοσίευση της ερώτησης είναι από την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Αλευρά, τον οποίο και ευχαριστούμε οι πτυχιούχοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του ΕΑΠ, ελπίζοντας πως και ο ίδιος και οι συνάδελφοί του που έχουν καταθέσει ερωτήσεις, θα συνεχίσουν να μας συμπαραστέκονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Παιδείας

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός της ισπανικής γλώσσας από τη δημόσια εκπαίδευση

Παρόλο που η ισπανική γλώσσα είναι μία από τις πλέον ομιλούμενες γλώσσες διεθνώς, η διδασκαλία της δεν έχει εισαχθεί ακόμη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το σχολικό έτος 2006-07 συμπεριλήφθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα σε 13 μόνο γυμνάσια της χώρας χωρίς έκτοτε να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, ενώ οι απόφοιτοι της ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας αποκλείονται από το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο η ισπανική γλώσσα δεν διδάσκεται στη δημόσια εκπαίδευση;
2. Εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εισάγει την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης;
3. Τι προτίθεται να πράξει για την εισαγωγή στη δημόσια εκπαίδευση των αποφοίτων της Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου;


Αθήνα 27-1-2009

Ο Ερωτών Βουλευτής


νάσος αλευράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: