Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με τη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες

****Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες

Bιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι

Γενικές πληροφορίες

Η δημιουργία της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας ανάγεται στην εποχή του Ισπανικού Μορφωτικό Ιδρύματος Βασίλισσα Σοφία, που ιδρύθηκε το 1976 και βρισκόταν στην οδό Σκουφά. Η Βιβλιοθήκη εκείνη είχε δημιουργηθεί από τις δωρεές διαφόρων δημοσίων φορέων και ελλήνων ισπανιστών.

Από το 1991, με την ίδρυση του Ινστιτούτου Θερβάντες, η Βιβλιοθήκη αποτελεί το βασικό κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης στην Ελλάδα για θέματα σχετικά με την Ισπανική Γλώσσα και τον Πολιτισμό των Ισπανόφωνων χωρών.

Το 2009, μετά την μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου στην καινούργιο κτίριο της οδού Μητροπόλεως, η Βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες της σύγχρονες εγκαταστάσεις, με περισσότερα από 26000 αντίτυπα και 34 θέσεις ανάγνωσης, 6 υπολογιστές και 2 θέσεις συμβουλευτικής για οπτικοακουστικά μέσα.

Στις 16 Οκτωβρίου 2007, η Α.Μ. Βασίλισσα Σοφία προήδρευσε της τελετής με την οποία η Βιβλιοθήκη μετονομάστηκε σε Juan Carlos Onetti, προς τιμή του ουρουγουανού συγγραφέα κατόχου του Βραβείου Θερβάντες 1980.

Όροι πρόσβασης
Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη είναι ελεύθερη και δωρεάν. Για τν χρήση των υπηρεσιών Δανεισμού, Ίντερνετ και Δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών απαιτείται η κατοχή της κάρτας – μέλους της Βιβλιοθήκης. Για την έκδοση της κάρτας – μέλους ο ενδιαφερόμενος πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e - mail ), να προσκομίσει αποδεικτικό της ταυτότητάς του και να καταβάλει την αντίστοιχη τιμή.

Τιμές
• Δωρεάν: μαθητές του Ινστιτούτου Θερβάντες, μαθητές του AVE εξ αποστάσεως με επιβλέποντα καθηγητή, μαθητές AVE με ημιπαρουσία, μέλη του Συλλόγου των εν Ελλάδι Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών - ΣEKI, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας και της Εταιρείας Ελλήνων Ισπανιστών, καθηγητές Ισπανικών σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (απαιτείται η προσκόμιση επίσημου εγγράφου του αντίστοιχου κέντρου σπουδών).

• 10€: σπουδαστές, μαθητές του AVE εξ αποστάσεως χωρίς επιβλέποντα καθηγητή, μέλη του Ελληνο-Ισπανικού Συλλόγου, ASCLAYE και ΕΚΕΜΕΛ, παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.

• 20€: Λοιποί.

Ωράριο
Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 15:00 και 16:30 - 20:30
Σάββατο: 11:00 – 14:30 και 15:30 – 17:30.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://atenas.cervantes.es/gr/library_spanish/library_spanish.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: