Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Οικονόμου θέτει ερώτηση για τα Ισπανικά

Νέα κοινοβουλευτική ερώτηση για την ένταξη της Ισπανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του κλάδου μας, αυτή τη φορά από τον βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Οικονόμου.
Το περιεχόμενο της ερώτησης, την οποία επίσης μπορείτε να βρείτε και στην προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή:

Αναγκαιότητα το πιλοτικό πρόγραμμα για την Ισπανική Γλώσσα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 18203

Ημερομ. Κατάθεσης 28.04.09

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν της απάντησης σας που λάβαμε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ.13361/28.1.09) αναφορικά με την διδασκαλία της Ισπανικής Γλώσσας στα σχολεία της χώρας μας και λαμβάνοντας την ως θετική και ικανοποιητική ως ένα βαθμό κρίνουμε απαραίτητο να σας θέσουμε εκ νέου κάποια εύλογα ερωτήματα. Και αυτό γιατί στην απάντηση σας αναφερθήκατε στην διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι γεγονός ότι έπειτα από την διεξαγωγή τριετούς πιλοτικού προγράμματος για τις γλώσσες των Γαλλικών και των Γερμανικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έρχεται η ένταξη τους ως δεύτερες ξένες γλώσσες προς επιλογή από του μαθητές των δημοτικών καθώς και η επικείμενη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων. Η εξέλιξη αυτή όμως δεν αφορά την γλώσσα των Ισπανικών, παρά το γεγονός ότι έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα αυτή για να διασφαλιστεί η ισοτιμία μεταξύ όλων των δεύτερων ξένων γλωσσών προς επιλογή.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτάστε:

1) Προτίθεστε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε να διεξαχθεί αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα με αυτό των Γαλλικών και των Γερμανικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και για την Ισπανική Γλώσσα;

2) Υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο να επεκτείνει την διδασκαλία της Ισπανικής Γλώσσας σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, όπως μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει με τα Γυμνάσια της χώρας την επερχόμενη σχολική χρονιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: